Jeg havde desperat brug for et arbejdsbord til min bordrundsav. Mit setup havde været to savbukke med en OSB plade på der havde et faretruende svaj på midten. Jeg besluttede mig derfor at bygge et bord til min Bosch PTS 10.

 

Ikke verdens bedste opstilling af en bordsav

Jeg besluttede at lave et fritstående bord der også kunne ville give mig noget arbejdsplads. Jem og Fix har nogle fine 19mm mdf plader i 120x80cm størrelse, så det blev størrelsen jeg arbejdede ud fra, og så slipper jeg for at save en 122×244 cm standard plade op. Jeg anvendte skillerumsreglar fra Bauhaus i størrelsen 45x95cm. Hvis man ser youtube videoer fra USA, så er det også det man kalder en “2 by 4”.

Så en tur i SketchUP.

Og så var det ellers bare i gang. Her er videoen.

 

Meget ligetil projekt, almindelige endesamlinger med 80mm skruer og ingen lim. Det giver mig muligheden for at skille mit bord af igen, når jeg beslutter mig for at lave det anderledes engang. God plads foran til at sætte nogle hylder ind, og det tror jeg godt kunne blive næste projekt.

Jeg laver lommehuller til at skrue bordpladen i nedefra som jeg elsker at lave. Det betyder jeg ikke får nogen skruehuller i min bordplade, og jeg anvender en Kreg Jig til formålet.

Jeg bruger en del tid på at sætte rammen til bordsaven fast på det eksisterende bord inden jeg sætter ben på. Ideen var at det så skulle være parallelt med bordpladen og ikke afhænge så meget af gulvet. Men når der kommer vægt på med saven, så vil det alligevel flytte sig hvis benene ikke er helt i jorden. Så ideen var god, men det betyder ikke så meget. Der skulle være anvendt stærkere samlinger end skruer, hvis bordrundsavs bordet skulle kunne holde sig uden at hvile på benene.

Anvendte materialer:

7 stk 300x95x24 cm reglar á 38,85 kroner (bauhaus)

2 stk 120×80 cm mdf af 19 mm á 109 kroner (Jem og Fix)

En kasse skruer á 100 kroner

Total = 589 kroner.