Jeg har ikke nogen afretter… Jeg har dog en masse træ der ikke er specielt lige, så jeg har brug for en afretter. Men da jeg ikke har budgettet til det, må jeg bruge min bordsav som afretter. For at gøre det, skal jeg lave et lille bord eller slæde til min bordsav.

Jeg havde et stykke mdf til overs fra det arbejdsbord jeg byggede, http://www.hobbysnedkeren.dk/2017/07/21/arbejdsbord/ Det kunne fint anvendes til at gøre min bordsav til en afretter. Det bliver dog ikke en fuld afretterhøvl, men et redskab til at gøre de smalle sider parallelle.

Jeg optog det hele her.

Jeg testede det desuden på en gammel halvpalle, og det blev et fint resultat, Jeg forsøger også at anvende min bordsav som tykkelseshøvl, og det virker nogenlunde. Jeg ender ikke ud med et helt kvadratisk stykke træ, da der er lidt svej i oversiden af træet, og det skal tages med en høvl inden, hvis man vil anvende sin bordsav til tykkelsen. De resterende palle stykker skal også rettes til og anvendes til hylder. Det må blive næste projekt, måske..

Smid din mail hvis du vil vide hvornår det er. På gensyn