Jeg havde brug for et skruestik til at sætte min motorsav i, så jeg kunne lave lidt vedligehold på den. I mit værksted har jeg valgt at have et skruestik til træ parallelt med bordoverfladen. Men engang imellem er det rart at have et klassisk metal skruestik til at spænde ting fast i en højere arbejdshøjde. Jeg er dog på ingen måde interesseret i at have en stor metalklump permanent sat fast på mit bord.

Den løsning jeg kom på, var at lave en base til et skruestik jeg kan sætte i min nuværende løsning. Jeg havde en lille rest af et fyrtræs gulv liggende som jeg kunne bruge en stump af. Jeg savede en bred rille med flere passager over min bordsav indtil jeg kunne lave en T-samling med lim og skruer. Herefter skruede jeg sk

ruestikket i med bolte. Boltene passede præcis med tykkelsen af træet og bunden af stikket. Så de stikker ikke ud under. Men jeg blev derfor nødt til at sætte møtrikkerne ind i træet. Det gjorde jeg med et spadebord der passede i omkreds med bolten.

Jeg satte min T-samling lige midt på basen, og da jeg skulle sætte skruestikket på opdagede jeg at bolte hullerne ville gå ned i T-samlingen hvis skruestikket skulle sidde lige i centrum. Så derfor forskød jeg skruestikket lidt ind mod arbejdsbordet.

Et okay resultat. Super holdbart med T-samling og fugtbestandig Polyurethane lim. Dog vil jeg anbefale handsker, den kombination af olie og polyurethane jeg fik på fingrene gik ikke sådan lige væk, og jeg så beskidt ud i en lille uges tid.