Mit værktøj

 

Herunder er alle de ting jeg anvender i mit værksted til forskellige gør det selv projekter. Det værktøj jeg har listet herunder er hvad jeg anser som fornuftigt til hobbybrug, og nogle steder har jeg valgt at købe de dyre mærker som Dewalt, Festool og Bosch da jeg mener det kan svare sig. Andre steder har jeg købt lidt billigere, som Ryobi og Scheppach, da jeg ser det som rigeligt til mit behov.

De centrale stykker værktøj som bordsav, tykkelseshøvl, kapsav, dyksav og lignende, synes jeg man skal investere lidt i et ordentligt mærke. Det kommer til at betyde noget for din arbejdsglæde og det endelige produkt.

Ved kvalitet betaler man når man bestiller varen, ved billige varer betaler man når man anvender varen 🙂

 

Nogle links herunder er affiliate links, og jeg modtager et par procent af prisen uden det koster mere for dig. Hvis du vælger at støtte det arbejde der ligger i siden på den måde, så mange tak.

Værktøj

Større maskiner.

Bordsav Bosch PTS 10

Tykkelseshøvl Dewalt DW733

Kapsav Metabo KGS216

Dyksav Festool TS 55

Bånd og Rondelsliber.

Håndholdte maskiner.

Black and Decker boremaskine Jeg har 2 af dem, 1 til at bore med og en ældre til at skrue med. Totalt 4 batterier. Jeg anbefaler at man køber udgaven med 2 batterier (2 akku), så slipper man for at gå i stå midt i sit projekt for at lade.

Bosch overfræser

Bosch Båndsliber

Håndværktøj og tilbehør.

Snedkerskruestik Absolut uundværligt stykke tilbehør til enhvert arbejdsbord eller bænk

Kreg jig til lommehuller Virkelig brugbart værktøj til at lave lette samlinger til bl.a. skuffer, kasser og hylder.

Bessey Dørtvinger Disse er helt fantastiske til større limninger som borde. De passer til 3/4 tomme rør der skal købes ved siden af. 

300mm Bahco kombinationsvinkel Uundværligt til præcis opmåling.

400mm Bahco trekant

Digital vinkelmåler Denne er til at instille savbladet præcis. Man nulstiller den på bordet og sætter den på klingen bagefter.

Bahco stemmejern Sæt af 6 stemmejern. 6, 10, 12, 16, 20 og 26 mm. Så er man dækket ind. Godt startersæt, ikke det dyreste men stadig god kvalitet.

Veritas slibelære. Jeg bruger denne til at slibe mine høvle og stemmejern. Så er jeg sikker på vinklen.

Makita 216 stk borsæt Godt borsæt fra Makita. Man er pænt dækket ind med Bor, bits og diverse med dette sæt. For meget til at skrive her, men kig i beskrivelsen på Amazon.

Forstner Bor sæt

Japansk træksav. Denne laver et meget finere snit end fukssvansen.