Efter mit sidste projekt med at fjerne rust fra en masse værktøj, har jeg nu en overflod af fine tænger, skruetrækkere og andet. Det kan ikke blive ved med at ligge og tage plads på arbejdsbordet, så nu må det op på en værktøjsvæg.

 

Værktøjsvæg uden det klassiske hulsystem.

Jeg er ikke vild med det klassiske “op på væggen og tegne en streg om” system man tit ser. Jeg synes det er spild af plads at hænge hvert stykke værktøj på den måde, så jeg tager en anden vej. Nogle små selvbyggede hylder og holdere. I første omgang bliver det 3 små holdere til værktøjsvæggen der skal holde mine tænger, mine skruetrækkere og mine stemmejern. Jeg bygger det hele ud af rest træ og en smule 20mm rundstok. Jeg har ikke rigtig nogen arbejdstegning eller mål på det, da jeg bare prøver mig lidt frem med de rester jeg har liggende og den mængde værktøj det skal indeholde. Se med i filmen her.

 

Jeg bruger Kreg Mini Jig der kommer med Kreg Jig M4 til at bore huller i stolperne der skal holde værktøjsvæggen. Jeg havde planlagt at sætte væggen foran stolperne da jeg byggede bordet, men ombestemte mig da jeg synes det var spild af pladsen at rykke væggen frem. Men det var noget mere besværligt at få den ind og lavet pocket skruer til at holde den. Et godt tip er at skrue væggen fast inden man sætter bordet på plads, så slipper man for at lave pocket skruer, ikke at det gør noget.

Næste del må blive en hylde der kan hænges svensknøgler og nøglesæt under. Og ovenpå en speciel bygget holder til bits og bor. Smid din mail i kassen nedenfor for at få besked når næste video/projekt er oppe.