Jeg har en lille Bosch værkstedsstøvsuger, som har et rigtig godt filter. Jeg anvender altid en pose, for at skåne filteret så vidt muligt og lette tømningen. Men posen skal foldes rundt om filteret og det betyder at støvsugeren ikke kan indeholde så meget, før den skal tømmes. Så med den mængde savsmuld jeg får lavet, betyder det at jeg tømmer min støvsuger ret ofte og sætter ny pose i. Det kunne jeg godt tænke mig at lave om på med en hjemmelavet spånsuger, eller nærmere en hjemmelavet støvcyklon.

Et komplet “Dust Deputy” kit fra Stark koster den absurde sum af 1900 kroner, og på amazon.de koster en færdigsamlet “Dust commander” på 30L 750 kroner (100€). Det tænker jeg at jeg kan gøre billigere med nogle spande fra www.flaskelandet.dk, nogle vvs dele og et støvsuger sæt fra amazon til 20€.

Video:

Det gik ret fint, og jeg er tilfreds med resultatet. Jeg forsøgte at sætte det hele fast med limpistol og silikonefuge til at starte med. Men der var alt for meget bevægelse i plastikken, og det gik hurtigt i stykker. Så jeg måtte lave nogle samlinger i OSB til at samle spandende og støvsuger stykket til Bosch støvsugeren.

 

Vognen giver stabilitet til støvcyklonen og støvsugeren, og holder styr på slange og ledning. Desuden kan jeg let flytte rundt på det hele samlet og nå alle kroge i mit værksted.

Hjemmelavet spånsuger; CHECK!

Materialer brugt:

12,5L spand til cyklon 

30L spand til støv beholder:

PVC vinkel

Einhell støvsuger kit med 4 adaptere: Einhell

Diverse støvsuger rester.

15mm OSB

Værktøj: 

Forstner bor sæt

Kreg jig 

Kapsav

Bore/skruemaskine

Bordsav