top of page
Snedkerskruestik_edited_edited.jpg
Snedkerskruestik

En KÆMPE forbedring af mit arbejdsbord var min skruestik. En endeskruestik er en fanstastisk ting når man skal arbejde i træ. Med de brede kæber jeg installerede kan jeg holde meget store og tunge emner uden de støder på cylinderne i skruestikken. 

I videoen blandt andet et meget stort skærebræt mens jeg sliber det. Det kan ligeledes anvedes til at fx. save tapsamlinger eller svalehale samlinger i træ. 

Med den indbygget bænkdut har jeg også mulighed for hurtig at fastspænde et emne til høvling eller arbejde med ziehklingen. 

Jeg har 2 forskellige snedkerskruestik i mit værksted nu. Det første jeg installerede var et mindre skruestik uden brede kæber. Det har jeg anvendt til en masse forskellige projekter og fastholde fx. slibesten til at skærpe mit værktøj. En fin og brugbar skruestik til ca. 30€ på amazon.de.

MEN; den store skruestik er uden tvivl en forbedring. En rigtig fin ting er Quick-release funktionen. Jeg er super glad for jeg ikke skal dreje skruestiken helt ud med håndtaget hvergang, men istedet kan anvende quick relase funktionen. De brede kæber har også været en stor forbedring, og det skulle jeg uden tvivl også have gjort med den første. Man lærer hele tiden. 

Stor skruestik

Mindre skruestik

Link til snedkerskruestik på amazon.de

Stor skruestik

Mindre skruestik

bottom of page